Egyesületi hírek

Egyesületi közlemény

2014. decemberben nagysikerű előadássorozattal ünnepeltük a Baktay Ervin Asztrológiai Egyesület fennállásának 25. évfordulóját. Azóta az egyesület működése szünetel. Egy összejövetelünk volt  2015.júliusában, amikor iskolánk hallgatói átvették a bizonyítványaikat, illetve a diplomákat. Elsősorban gazdasági okok miatt nem tartottunk azóta összejövetelt.

A vezetőség javaslatára, illetve kérésére Ujvári Csilla tett javaslatokat, amiket most szeretnénk megismertetni az egyesület tagjaival:

A pár hónapos technikai szünet után újra indulnak a havi rendszeres összejöveteleink. A szerkezet is változik, az előadások mellett interaktív beszélgetéseket is tartunk. A beszélgetések, előadások, egyszóval a program alakulása előzetesen megjelenik az egyesületi hírek között.

Interaktív beszélgetések: az előre megjelent téma alapján fel lehet készülni kérdésekkel, illetve a kérdésekre. Így az előadóval és a megjelent kollegákkal a felmerülő kérdéseket meg lehet beszélni. Esetleg a hallgatók által javasolt témában tarthatunk egy másik előadást is. Az első interaktív beszélgetés témája lehet szinasztria (emberi kapcsolatok vizsgálata). Úgy tűnik a szinasztria nagyon is a párkapcsolatokra korlátozódik. Legtöbbször valóban erre van igény. Pedig igen sokfélék lehetnek az emberi kapcsolatok. Sokat segíthet egy-egy probléma megoldásában, ha ismerjük az ütközési pontokat, a szülő-gyermek, főnök-beosztott, vagy testvérek viszonylatában.

Lehet, hogy a téma elcsépeltnek tűnik, én mégis úgy gondolom, hogy van róla mit beszélni.

Az egyesület vezetősége, tagjaink nevében is köszöni a hozzászólást, illetve az értékes ötleteket.

Hasonló elképzeléseket és ötleteket várunk még a további sikeres működésünk érdekében. Ezen az oldalon akár vitafórum is indulhat különböző témákról, amiből azután előadások és az Asztrológiai Tükörben megjelenő cikkek is lehetnek.

Egyesületünk tervezett következő taggyűlése

Terveink szerint novemberben lesz ez az esemény. A pontos dátumról időben értesítünk mindenkit ezen az oldalon. Az egyesület leendő vezetőinek a személyére kérjük mindenki tegyen javaslatot, akinek van elképzelése. Akár saját személyét is ajánlhatja bármelyik régebbi egyesületi tagunk.

Az újság ugyancsak akkor jelenik meg ismét rendszeresen, amikor az összejöveteleink ezt már lehetővé teszik. Addig is várunk tanulmányokat, cikkeket, észrevételeket, amik ha papírformában nem is jelennek meg egyelőre, honlapunk Asztrológiai Tükör rovatában közzétesszük.

Az egyesület vezetősége