Ujvári Csilla:

JÖVŐKÉP  az  ELKÖVETKEZENDŐ  SZÁZADOKRA

„A XXI. században a világbéke megvalósul, 300 évig fog tartani. A Földön hatalmas földrajzi változások mennek végbe, a tudományos fejlődés lesz a legszembetűnőbb. Majdnem teljesen megszűnik az éhezés, kapzsiság, irigység, előítélet és a társadalom más negatív aspektusai.

A XXII. században a napenergia felhasználása mindennapossá válik. Az orvostudomány hatalmas fejlődése nyilvánvaló lesz, különösen a pszichológia és a pszichiátria területén. A várható élettartam kb. 90 évre fog nőni.

A műszaki fejlődés a XXIII. században is tovább folytatódik. A szállító rendszerek majdnem zajtalanná és nagyon hatékonnyá válnak, széles körben felhasználják a nukleáris energiát. A bonyolult számítógépek és videó-berendezések minden háztartásban használatosak lesznek. Az oktatási rendszer nagyon fejlett és könnyen elérhető lesz bárki számára. Az időjárás-szabályozási kísérletek nagyon sikeresek lesznek. Az átlagéletkor 110 év.

A XXIV. század folyamán az emberiség számos hibája újra felbukkan. Nemzetközi politikai problémák merülnek fel. A világ népessége egy helyi nukleáris háború eredményeképpen lecsökken. A Föld felszínén újabb földrajzi változások mennek végbe.

A XXV. századot az jellemzi, hogy az ember képes az időjárást szabályozni. A szolgai feladatok elvégzésére androidokat használnak. Az orvostudományban újabb eredményeket érnek el. Egy nagy nukleáris háború miatt a világ népessége hatalmas mértékben lecsökken, az emberiség azonban fennmarad és a civilizáció a következő században ismét felvirágzik.

A XXVI. századot a vízalatti városok, a lézerek rutinszerű használata az orvostudományban és a genetikai átalakítások jellemzik. A polgárokat az információs pirulák teszik tájékozottá és a demokratikus világkormány biztosítja a jogokat mindenki számára. Az embereknek több szabadidejük lesz, a várható élettartam meghaladja a 125 évet. A betegségek és bajok majdnem teljesen ismeretlenek. A bolygóközi űrutazások előtérbe kerülnek és más bolygók értelmes lényeivel is felvesszük a kapcsolatot. Ez egy majdnem hátborzongatóan nyugalmas jövő, kevés kivétellel békésnek és termékenynek tűnik.”

A fenti szöveg Dr. Bruce Goldberg „Előző életek, jövendő életek” című könyvéből való. A fogorvos és pszichiáter pácienseit a jövendő életekbe vitte, akik beszámoltak a jövőben bekövetkező világról.

Az a merész gondolatom támadt, hogy megvizsgálom a századfordulók horoszkópját, hogy asztrológiailag alátámaszthatók-e a jövőbeni események. Ehhez természetesen a Szaturnuszon túli bolygókat érdemes elemezni. Mivel 100 év igen nagy intervallum, így a meghatározó az évszázad kezdete lesz.

A XXI. század (2000 – 2100)

Földrajzi változások:  Szaturnusz a 8. házban a Bika föld jegyben gyökeres változásokra képes a bolygó szempontjából. A szemben lévő Skorpió Hold kilendíti az egyensúlyból. A Szaturnuszt kvinkunksz éri a Plútótól.

Tudományos fejlődés:  Uránusz a Vízöntő jegy közepén uralomban kedvez az újdonságoknak. Az 5. ház uraként teremtő és létrehozó.

A világbéke és a negatív társadalmi aspektusok megszűnése nem igazán látszik a horoszkópban, de lehet, hogy csak én nem látom. Egyébként is nehéz elképzelni egy ilyen világot, ma még semmi nem utal erre.

XXI. század                                                        XXII. század

 


A XXII. század (2100 – 2200)

Napenergia felhasználása:  Inkább a múlt századra tehető. Nap-Szaturnusz trigon.

A pszichológia fejlődése:  Neptunusz a 6. ház uraként a 12. házban Szűz jegyben trigon a lokális uralomban lévő Bak Holddal. A lélek és a tudatalatti hasznosítása.

A XXIII. század (2200 – 2300)

Szállító rendszerek: A közlekedés fejlődése nem látványos, de a szerencsepont a 3. házban van.

Nukleáris energia: Plútó az Oroszlánban, tüzes alkotó jegyben, a közösségért tevő 11. házban.

Fejlett oktatás:  Uránusz a 9. házban

Időjárás szabályozás: A Szaturnusz a sárkány alakzat tagjaként sok mindent tesz szabályozhatóvá jó értelemben.

XXIII. század                                                      XXIV. század

 


A XXIV. század (2300 – 2400)

Politikai problémák: Plútó-Mars együtt a Halakban.

Földrajzi változások, nukleáris háború, népességcsökkenés: Hold szemben a Plútóval a 12. ház csúcsán. Plútó-Mars-Hold-Uránusz szembenállás és Merkúr a T-kvadrát csúcsán. Ez az alakzat nem ígér túl sok jót erre a századra.

XXV. század

XXVI. század

 


A XXV. század (2400 – 2500)

Androidok használata: A képlet ura és az Uránusz együttáll a Nyilasban, magas szintű tudományok.

Nagy nukleáris háború: A majdnem tökéletes telihold (Nap-Hold szembenállás) két oldalról kvadrátolja az Ascendenst. Stagnáló Mars a 8. házban félkvadrátban a Holddal. A népesség lecsökken.

A civilizáció ismét virágzik: Jupiter az 5. ház csúcsán és a szerencsepont a Descendensen előrevetít egy civilizáltabb világot.

A XXVI. század (2500 – 2600)

Vízalatti városok: A Hold-Szaturnusz együttállás a Bika jegyben trigont kap az IC-ről a Bak Naptól és Merkúrtól. A konstelláció Jupiter által van ösztönözve.

Genetikai átalakítások: A Plútó a Nyilas utolsó fokáról nemsokára jegyet vált a Bakba, ahol a genetika mélyre ható változásait ígéri.

Demokratikus világkormány: A Plútó, mint politika háborítatlanul hozza a tulajdonságait Nyilas jegyben, 3. házban, a 2. ház uraként.

Bolygóközi űrutazás, kapcsolat idegen lényekkel: Uralmi Uránusz a Vízöntő jegyben trigon a Mérleg Ascendensre.

Békeidő: Vénusz- Mars-Szaturnusz átfutó trigon.

Remélem írásom azok számára sem túl száraz, akik kevésbé értenek az asztrológiai összefüggésekhez. A század elejére felállított horoszkópokban benne van a lehetőség, hogy valóra váljanak azok a világképek, amelyek az előrevetített jövendő életekben jelennek meg. Azonban inkább tekintsük ezeket az előrejelzéseket játéknak. Az igen távoli jövőben bármi előfordulhat és még annak az ellenkezője is.